|
|
כשרות
|
|
שלום לרב שליט"א
1. סיר בשרי בן יומו שטיגנו בו בצל, הסיר נקי לחלוטין אחרי שטיפה טובה ללא שאריות שומן או מאכל, ולבצל אין טעם של בשר.
האם הבצל בשרי ?
2. מה הדין בדיעבד גדול מאד שלבצל אין טעם בשרי, והכניסו אותו לתוך מאכל חלבי ? האם המאכל החלבי מותר באכילה או שאסור ?
3. מהם המאכלים החריפים שכאשר מבשלים או מטגנים אותם בסיר בן יומו הם נהפכים לטעם שבושל בסיר ?
תודה לרב.
|
התשובה:
|
|
א. סיר בן יומו בשרי, שבושל בו מאכל פרוה חריף כבצל ושום, המאכל נחשב 'בחזקת' בשרי, ומותר לאכול מאכלי חלב לאחר שאכל את המאכל הפרוה. כיון שאין ממשות אלא רק טעם, לכן צריכה להיות הרחקה, גם אם אין טעם מהבשר בפרוה.
ב. לבשל את הפרוה אח''כ עם חלב אסור בהחלט, ובדיעבד צריך למדוד אם יש שישים נגד הבצל או השום.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
כשרות
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
מאכלים חריפים
- שאלת בירור, 11/10/2021
שלום לרב
1. אשתי בדרך כלל מטגנת בצל עם כף פרווה במחבת פרווה, אחר כך היא מעבירה את הבצל לסיר כדי לבשל את הבצל ביחד עם המאכל.
לדוגמא: אם היא מעבירה את הבצל שטוגן במחבת פרווה לכלי בשרי בן יומו וממשיכה לבשל את הבצל עם אורז ביחד, האם הבצל שבסיר בחזקת בשרי או פרווה? שהרי מלכתחילה הבצל טוגן בכלי פרווה ולאחר מכן המשיכו לבשל אותו בכלי בשרי בן יומו ביחד עם עוד מאכל.
2.לגבי בצל שטוגן בכלי בשרי בן יומו. אם טעמו את הבצל ואין שום טעם של בשר. האם זה מועיל בדיעבד גדול לאכול אותו ביחד עם חלב?
3.האם רק שום ובצל נחשבים לחריפים? מה עם פלפלים חריפים?
|
בשר וחלב א. יש לשער שלאחר הטיגון מידת חריפות הבצל והשום פחתה, ולכן אפשר להקל להחשיב את האורז כפרוה.
ב. זו מחלוקת אם סומכים על טעימה, ולדעת מרן הש``ע סומכים. ובלבד שהטועם יהיה מומחה (שף) שאפשר לסמוך על טעימתו.
ג. יש שהוסיפו גם את הצנון.
|
|
|
|
|
|
|