יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך
 שווה עיון:
לצאת עם משתמט?

 
שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה
דף הבית » שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה » כשרות
 


» לצפייה בתשובות הרבנית שולמית בן שעיה
חיפוש
» מתקדם

 תגיות
   7 נקיים    אבות    אזכרה    אינטרנט    אירוח שבת    אירוסין    אישה    אישות    אישות ומשפחה    אמונה    אתרוג    בגידה    בחורה    בינו לבינה    בית    בית כנסת    בית מדרש    בית ספר    בעל    בר מצווה    ברית מילה    ברכה    ברכות    ברכות הנהנין    ברכות השחר    ברכת החמה    ברכת הלבנה    ברכת המזון    ברכת כהנים    בשר וחלב    בשרי    בת מצווה    גזל    גיור    גירושין    גניזה    גשם    דבר תורה    דברי תורה    דגים    דעות    דתי    הדלקה    הדלקת נרות    הוראה ותלמוד תורה    הורדות    הורדת שירים    החזר מס    היחיד והחברה
 אינדקס נושאים
 
» אינדקס נושאים ותגיות

כשרות

מתוך: כשרות » בשר וחלב פורסם בד' בחשוון התשפ"ב
שלום לרב שליט"א

1. סיר בשרי בן יומו שטיגנו בו בצל, הסיר נקי לחלוטין אחרי שטיפה טובה ללא שאריות שומן או מאכל, ולבצל אין טעם של בשר.
האם הבצל בשרי ?
2. מה הדין בדיעבד גדול מאד שלבצל אין טעם בשרי, והכניסו אותו לתוך מאכל חלבי ? האם המאכל החלבי מותר באכילה או שאסור ?
3. מהם המאכלים החריפים שכאשר מבשלים או מטגנים אותם בסיר בן יומו הם נהפכים לטעם שבושל בסיר ?

תודה לרב.


התשובה:
א. סיר בן יומו בשרי, שבושל בו מאכל פרוה חריף כבצל ושום, המאכל נחשב 'בחזקת' בשרי, ומותר לאכול מאכלי חלב לאחר שאכל את המאכל הפרוה. כיון שאין ממשות אלא רק טעם, לכן צריכה להיות הרחקה, גם אם אין טעם מהבשר בפרוה.
ב. לבשל את הפרוה אח''כ עם חלב אסור בהחלט, ובדיעבד צריך למדוד אם יש שישים נגד הבצל או השום.
 
כתוב תגובה
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
הנך מוזמן להגיב על כשרות
*שם:
  דוא''ל:
האם לפרסם את כתובת המייל בתגובה
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 
רשימת התגובות  
מאכלים חריפים - שאלת בירור, 11/10/2021
שלום לרב

1. אשתי בדרך כלל מטגנת בצל עם כף פרווה במחבת פרווה, אחר כך היא מעבירה את הבצל לסיר כדי לבשל את הבצל ביחד עם המאכל.
לדוגמא: אם היא מעבירה את הבצל שטוגן במחבת פרווה לכלי בשרי בן יומו וממשיכה לבשל את הבצל עם אורז ביחד, האם הבצל שבסיר בחזקת בשרי או פרווה? שהרי מלכתחילה הבצל טוגן בכלי פרווה ולאחר מכן המשיכו לבשל אותו בכלי בשרי בן יומו ביחד עם עוד מאכל.
2.לגבי בצל שטוגן בכלי בשרי בן יומו. אם טעמו את הבצל ואין שום טעם של בשר. האם זה מועיל בדיעבד גדול לאכול אותו ביחד עם חלב?
3.האם רק שום ובצל נחשבים לחריפים? מה עם פלפלים חריפים?
בשר וחלב
א. יש לשער שלאחר הטיגון מידת חריפות הבצל והשום פחתה, ולכן אפשר להקל להחשיב את האורז כפרוה.
ב. זו מחלוקת אם סומכים על טעימה, ולדעת מרן הש``ע סומכים. ובלבד שהטועם יהיה מומחה (שף) שאפשר לסמוך על טעימתו.
ג. יש שהוסיפו גם את הצנון.

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines