|
|
כשרות כלים במיקסר ותנור
|
|
שלום כבוד הרב
ברצוני לברר האם ניתן להשתמש במיקסר אחד גם לעוגות ובצקים חלביים וגם לעוגות ובצקים שהם פרווה אבל מיועדים לארוחה בשרית ? והאם יש צורך בקניית קערה/מקצפים נפרדים לחלבי ?
ולגבי תנור אם אפיתי בתנור מאפה חלבי האם אח"כ אני יכולה להכניס חלות לשבת או שהן יהיו בחזקת חלבי ?
תודה רבה
|
התשובה:
|
|
א. לספרדים מותר לכתחילה להשתמש באותה קערה לחלבי ואח''כ לפרוה, והפרוה מותר באכילה עם מאכלי בשר. בין אם השימוש הוא בתוך 24 שעות ובין אם לאחר 24 שעות. ולאשכנזים מותר רק לאחר 24 שעות, ואם עשו בתוך 24 שעות, מותר לאכול בזה אחר זה ולא ביחד. (זה נחשב 'בחזקת חלבי'). וכל זה בתנאי שהקערה נקיה לחלוטין.
ב. בין לספרדים ובין לאשכנזים מותר, והלחם נשאר פרוה, כיון שהתבנית היתה ונשארה פרוה, והאידים שנשארו מהמאפה הקודם (החלבי), התאדו ונעלמו מיד בפתיחת דלת התנור.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
כשרות כלים במיקסר ותנור
|
|
|
|
|
|
|
|
|