|
|
כלים של עובד זר-המשך השאלה
|
|
בע"ה
שלום וברכה למוה"ר שליט"א
א. באיזה כיור של היהודי מתוך שני הכיורים לשים את כליו של הגוי והאם לשטוף ולסבן את כליו הכשרים של היהודי יחד עם כליו של הגוי ?
ב. באיזה מדיח כלים (מה שנקרא מיבש כלים) יש להורות לו להניחם ? בחלבי או בבשרי ?
ג. בחג הפסח פני המטבח שונים לגמרי אצל היהודי. לא כן אצל הגוי. כיצד אפשר לנהל את כשרות המטבח היהודי על מרכיביו (שיש, כיור, כיריים, חצובות וכיו"ב) כאשר הגוי מבשל לבדו במטבחו של היהודי אשר נמצא במרחק-מה מן הגוי כדי לפקח על הנעשה במטבחו ?
תודה רבה וברכת חזק וברוך!
|
התשובה:
|
|
א. כיור יש בו חומרי נקוי, ונחשב לנותן טעם לפגם, וגם המים שנשפכים בו אין היד סולדת בהם ואין מהם בליעה.
ב. אין צורך בשני מדיחי כלים גם לא לאשכנזים המחמירים בנותן טעם לפגם. ולאחר שרוחצים את ממשות הלכלוך שבכלי, מותר להניחו עם יתר הכלים שבבית. (איני מכיר מייבש כלים אלא רק מדיח).
ג. בפסח מבקשים ממנו שלא ישתמש במטבח שלנו, ונותנים לו כסף שירכוש לעצמו אוכל מוכן.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
כלים של עובד זר-המשך השאלה
|
|
|
|
|
|
|
|
|