|
|
חומרה, כשרות
|
|
שלום לכבוד הרב
א. רציתי לשאול לגבי חומרה שנהגתי בהכנת קפה בשבת מכלי שני. האם כדי להתיר את החומרה אני צריך התרת חכם או שמספיק שלושה אנשים ? ומה אני צריך להגיד כדי להתיר את זה ?
ב. גריל גחלים שהכינו עליו בשר בהשגחת הרבנות, האם אפשר להכין עליו אחר כך בשר בהשגחת הבד"ץ למי שאוכל רק בד"ץ, או שצריך להחליף את הרשת ?
|
התשובה:
|
|
א. אם ידע שזו חומרה צריך התרה. ואם לא ידע, כשגילה שזו חומרה ורוצה להפסיק אינו צריך התרה.
ב. אין צורך אלא בנקיון טוב. לא כל בד''ץ מתנהג כבד''ץ וד''ל.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
חומרה, כשרות
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
תגובה
- רועי, 04/09/2019
שלום לכבוד לכבוד הרב
לגבי שאלה ב.
הייתי במסעדה שיש לה כשרות רבנות כיון שהיא מוכרת כבד אווז. אך הבשר והעוף בד``ץ למהדרין. אם כן שהרשת צריכה ניקוי היטב וזה לא נראה לי יקרה, אז אדם שמקפיד על בד``ץ אינו יכול לאכול שם? או שהאש חורכת את שאריות הכבד אווז שנשאר על הרשת ויהיה אפשרי לאכול שם?
|
בד``ץ א. מי קובע ששאר הבשרים הם בד``ץ ?
ב. כבד אווז אינו יכול להיות בד``ץ אא``כ הוא טבעי.
|
|
|
|
|
|
|