|
|
שבת
|
|
שלום וברכה לרב ותודה
1. בתוכנית של הרב אבוטבול שליט"א ביום שישי הבהיר כי דעת מרן זיע"א בכל הנוגע להתיר להניח תבשיל של שומן שנקרש על הפלטה מדובר רק במשהו שלא היה נמס בטמפרטורת החדר. האם הבנתי נכון אז יוצא שגוש דגים או עוף וכו' יהיה אסור להניח ? רק אסאדו או משהו מאד שומני ? (והאם בעצם אדם שגר במקום קר מאד מאד יוצא שיוכל להניח כל מאכל ?)
2. אם כן מה הדרך הנכונה בלי ליצור בעיה של בורר לדוגמא בקופסא של דגים שהנחתי שיפשירו ויש בה פלפלים ורוטב וכו'
3. יש מחלוקת לגבי תבשיל לח להניח על פלטת שבת. ואנו כמובן פוסקים כמו מרן, השאלה האם לעובדת הזרה מותר להניח מרק, לכתחילה ? דיעבד ?
|
התשובה:
|
|
א. ההבנה אינה נכונה. זה ש''ע (שיח, טז) ובחזון עובדיה (ח''ד עמוד שעא) חיזק את הדברים שאין לחשוש בזה לבישול אחר בישול בלח, וגם לא לאיסור נולד.
ב. מותר לחמם דגים שיש בהם רוטב כיון שהדגים הם העיקר, והרוטב מסייע שהדג ישאר רך וראוי לאכילה.
לענין בורר, כל דבר שהאדם רוצה נחשב לו לאוכל, וכל מה שאינו רוצה נחשב לפסולת, ועליו ליטול את הראוי לו.
ג. מותר לומר לגוי להניח מרק שבושל כל צרכו מערב שבת, לחמם על הפלטה בשבת. וכך הדין בכל מקום שיש בו מחלוקת הפוסקים.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
שבת
|
|
|
|
|
|
|
|
|