|
|
בשר וחלב
|
|
כבוד הרב שלום
בישלתי ירקות כתומים למרק בסיר חלבי (לא השתמשו בו 24 שעות קודם) וטיגנתי בצל (שנחתך בסכין חלבית) במחבת חלבית. טחנתי הכל בבלנדר פרווה. לאחר מכן עקב טעות חיממתי את המרק בסיר בשרי ויצקתי עם מצקת סיליקון בשרית את המרק לצלחת חרסינה/קרמיקה בשרית.
1. האם הבלנדר הפך לחלבי עקב טחינת הבצל הנ"ל ?
2. מה דין הסיר הבשרי ? המצקת מסיליקון והצלחת הבשרית ? האם לזרקם לפח ?
תודה מראש.
|
התשובה:
|
|
כיון שהטעם הנפלט מהסיר החלבי היה פגום, שהרי לא השתמשו בו 24 שעות, החימום בבשרי אינו מטריף את המאכל, וגם לא את הכלים.
אמנם הבצל מחדש את הטעם להחשיבו כבן יומו, אבל לא עד כדי איסור והטרפת הכלים.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
בשר וחלב
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
בשר וחלב
- עמית, 30/07/2018
ב``ה
לכבוד מו``ר שליט``א,
מדוע כת``ר כתב על שלא השתמשו בסיר 24 שעות, הלא מדובר פה שכל המאכלים הם פרווה, אז גם אם היה בתוך 24 שעות לכאורה זה בסדר לספרדים גם אם בישלו בסירים מנוגדים?
תודה רבה
|
בשר וחלב מאכל פרוה שבושל או חומם בכלי חלבי, אסור לחמם אותו בכלי בשרי.
|
|
|
|
|
|
|