|
|
בשר וחלב בכיריים
|
|
שלום הרב,
1. האם יש בעיה בשימוש בכיריים לבשר וחלב אם הסיר אינו יבש? הבנתי שההיתר הוא שתחתית הסיר נוגע בחצובה וכיון שאין נוזל ביניהם, אז הטעם לא עובר משאריות על החצובה לסיר ואז אין בעיה בשימוש באותם כיריים לבשר וחלב.
אני לא מקפידה לנגב את הסיר ולעיתים שוטפת ומיד מניחה.
2. בנוסף, החצובות מלוכלכות משאריות שמן שניתז בעת טיגון שניצלים , מרק עוף שגלש וכו' (אני מנקה לעיתים רחוקות. לא יודעת לומר אם השאריות הנל שרופות או לא אבל אולי השמן כן לח קצת גם אם נקרש). האם זו בעיה?
3. גם על הכפתורים מצטבר לכלוך שכן מסובבים עם ידיים שאינן תמיד נקיות. האם זה בעייתי?
4. אוכל שנפל על החצובה או המשטח אנו זורקים. מה דינו של כלי שנפל (לדוגמא כף שערבבתי בסיר שעל האש ובטעות נפלה על החצובה/משטח)?
אני עומדת להחליף מטבח ותוהה האם "עדיף" להתקין כיריים נפרדות לבשר ולחלב. אף שמעולם לא ראיתי זאת בעבר, שמעתי שיש אנשים היום שכן מפרידים. האם יש צורך ( לאנשים שפחות מקפידים על נקיון בין לבין, כמוני)?
תודה!
|
התשובה:
|
|
שלום וברכה
אין חובה להקפיד על יובש הסיר, כי בכל מקרה כך לא נאסר הכלי.
מאותה סיבה, אין בעיה גם ברטיבות השמן שנמצאת על החצובות.
כנ״ל.
אוכל חם שנפל - יש לזרוק. לא להשתמש.
אין שום חובה הלכתית לעשות שני סוגים של כיריים.
כל טוב
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
בשר וחלב בכיריים
|
|
|
|
|
|
|
|
|