|
|
בחזקת חלבי\בשרי
|
|
שלום רב כבוד הרב
אשמח אם הרב יוכל לומר לי, איך מגדירים מזון בחזקת חלבי\בשרי ? כמה צריך להמתין בכל אחד מהמקרים ?
איפה ניתן ללמוד יותר לעמוק את דיני כשרות המטבח והמזון בצורה מעמיקה, אך בשפה יחסית פשוטה ?
תודה רבה על הכל ושבוע טוב ומבורך
|
התשובה:
|
|
הלכה זו שייכת לאשכנזים ע''פ דעת הרמ''א ולא לספרדים.
כלי נקי מכל ממשות, שבושל בו מאכל חלבי או בשרי, ולא עברו 24 שעות מזמן הבישול, ובישלו בו מאכל פרוה, הטעם שיוצא מהכלי אל המאכל הוא חלבי, אבל זה לא חלב ממש אלא טעם בלבד, ועל זה צריך להימנע מלאכול ביחד עם המאכל המנוגד, דהיינו פרוה בחזקת חלבי אסור לאכול עם בשר, ופרוה בחזקת בשרי עם חלב אסור, אבל בזה אחר זה מותר מיד, ואפילו חלבי אחרי בשרי.
כלי שבושל בו בשר או חלב ועברו 24 שעות מזמן הבישול, לכל הדעות הפרוה נשאר פרוה לכל דבר, מלבד בישול בצל שמחזיר את הטעם הבלוע כאילו הוא בושל באותו יום.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
בחזקת חלבי\בשרי
|
|
|
|
|
|
|
|
|