|
|
כשרות לספרדים ואשכנזים
|
|
שלום לכבוד הרב
1. בעלי תימני ואני ספרדיה. בשבוע שלפני תשעה באב אני אוכלת בשר כמנהגו של בעלי. האם אני נוהגת נכון ?
2. לענין חליטת עוף- האם יש ענין לחלוט עוף לפני בישול או אפיה בתבנית בתנור ?
3. האם עוף בכשרות רבנות מהדרין (חולון) זו כשרות שניתן לסמוך עליה (בד"כ קונה הביתה רק עטרה / מחפוד / אשפאר).
4. מה לגבי כשרות תנובה מהדרין בעוף ?
5. האם לספרדים ניתן לסמוך על כשרות של אשכנזים (עוף או בשר) כדוגמת לנדא / הידורים / רובין וכו' כשיש חותמת בד"צ עדה חרדית ? כי הבנתי שספרדים מחמירים בענין הריאה בעוף ואשכנזים פחות. אך שמעתי מתלמיד של הרב זילברשטיין שאין ענין. האם זה נכון ?
בברכה
|
התשובה:
|
|
א. גם לתימנים יש להחמיר ולא לאכול בשר מראש חודש אב. והאשה לא מפסיקה להיות ספרדיה.
ב. לצורך הבעל התימני ראוי לחלוט את הבשר והעול לאחר המליחה ולפני הבישול.
ג-ד. רבנות מהדרין זה הכשר רבנות, ומי שמקפיד על בד''ץ קונה רק בד''ץ.
ה. עופות ניתן לרכוש מכל הבד''צים המוכרים (לנדא עדה חרדית וכו'). החומרה לספרדים בריאה זה בבקר ולא בעופות.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
כשרות לספרדים ואשכנזים
|
|
|
|
|
|
|
|
|