|
|
בשר וחלב
|
|
שלום רב
רציתי לשאול לגבי סיר בשרי שהתבשל בו תבשיל פרוה ועל הגז במקביל היתה מחבת חלבית, כשהרמתי את מכסה הסיר, האדים שהיו על המכסה טיפטפו למחבת (שהיתה ריקה אבל חמה לאחר שטיגנו בה). האם צריך להכשיר המחבת או שהיא בסדר ?
שאלה נוספת: לגבי שיש שאנו משתמשים בו לחלבי ובשרי, לאחרונה ראיתי שעדיף לא לרדד עליו בצק. האם זה נכון (כי הבצק קר ואני מנקה לפני כן את השיש) ואם כן, איך לנהוג ?
תודה רבה
|
התשובה:
|
|
א. לכתחילה טוב להכשיר את המחבת כיון שהיתה חמה.
ב. מותר לכתחילה לרדד בצק על השיש.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
בשר וחלב
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
איך עלי להכשיר את המחבת?
- אפרת, 23/11/2015
כיצד ניתן להכשיר את המחבת? ואם יש עליה כתמי שומן רבים שקשה להסיר?
|
הכשרת מחבת מנקים עד היכן שהיד מגעת, ומכניסים לסיר עם מים רותחים כשהם מעל האש, וממתינים שהמים יחזרו לרתוח.
|
|
|
|
|
|
|