לכבוד חודש אדר שהשמחה מצויה בו רציתי להזכיר לכן שלפני שהיה פה שמח היה קשה מאד ורק התקווה והאמונה עזרו ליהודים בזמן צרה.
המחשבה שהשמחה והאושר שלי תלויים באחר היא זו שלוקחת אנרגיה ולא מאפשרת שמחה .בידייך הכח לשמוח איך במאמר המצורף שכתבתי :
שמחה זו מיומנות .
לשמוח זו פעולה הדורשת דרך הסתכלות מסוימת על החיים.
לראות את הטוב בכל דבר להודות על הקיים ומתוך כך תתאפשר האפשרות להרחיב את הלב ולשמוח בעוד דברים ותכנים.
למה הדבר דומה לאחד שבא לראיון עבודה אומרים לו אם תצליח לבצע את המשימה הזו ניתן לך עוד משימות ברור שאם במשימה אתה מתקשה לא מצליח ועוד מקטר שהמשימה קשה ובלתי אפשרית מבחינתך לא יתנו לך דברים נוספים להתנסות בהם.
כך גם החיים ניתנו לך מספר דברים אתה מקטר קשה לי איני יכול אינך מצליח להתגבר עליהם ובודאי שאינך שמח בהם בודאי שלא יתנו לך דברים נוספים להתנסות בהם.
מכירים את אלו שאומרים אם רק אמצא כלה אהיה מאושר-עד יום שלאחר החתונה אח"כ הם מקטרים האשה שנתת עימדי....... כך גם לגבי ילדים אם רק יוולדו ילדי אהיה מאושר לאחר מכן הם אומרים לשם מה הייתי צריך את הילדים הללו.
כך, כל דבר שנוסף לחיים הופך לקושי נוסף להתמודדות ולא מביא איתו שמחה.
לכן אומרים ראשית תראה מה טוב אצלך כבר עכשיו ,תודה על כך , תשמח במה שיש לך ואז תוכל לקבל דברים נוספים לשמוח בהם. אם לא כל דבר יהפוך לעצב וכמות העצב תלך ותגדל.
והרי אני רוצה להיות מאושר ושמח יאמר כל אחד אף אחד לא רוצה לסבול אז מדוע קשה לשמוח.
צריך כל אחד לשאול את עצמו האם אני חושב שמותר לי להיות מאושר.בתוך ליבי האם באמת מותר לי לשמוח או שדפוסי החשיבה שלי מבוססים על אמירות כגון:עכשיו אתה צוחק אח"כ תבכה. מה אתה צוחק?. אדם נולד בשביל לסבול וכדומה. כאשר מחשבות כאלו מנתבות אותך התנהגותך אינה מאפשרת לך לשמוח ואתה חושב לשמוח זה דבר אסור.
האמנם ?מי אמר?
המורה שולה שכעסה כשצחקת בכיתה?או שמא היתה זו אמא כשהכעסת אותה?
האם זה באמת אסור?. רק אתה יכול להחליט על כך ולבחור מעכשיו להיות שמח.
איך מגיעים לשמחה.
ראשית מחליטים לחיות בשמחה מתוך מודעות ובחירה ללחוץ על כפתור השמחה ולעשות דברים שבתחילה אולי באילוץ יגרמו לשמחה אך תוך כדי יסייעו לך לשמוח.
אתה שולט בסיטואציה ובמצב- לבחור להיות במקומות ועם אנשים שגורמים לך שמחה לנפות אנשים מדכאים מחייך.
להכניס לחייך שמחה על ידי מוזיקה שמחה שירי דכאון גורמים לדכאון ולא לשמחה
לראות סרטי בידור,תוכניות סטנד אפ ,וכל דבר מצחיק ומשמח טוב לענין. קשה לבכות כאשר רואים תוכנית בידור טובה .
לרקוד
לעשות רשימה של דברים שאתה אוהב ולהכניסם לחייך.
להתחיל להסתכל ולראות את הדברים הטובים בחייך גם אם הם פשוטים כמו יש לך עיניים לקרוא כתבה זו ידיים רגליים אתה בריא זה כבר משמח .אם אינך מבין את זה סיבוב בבית חולים ימחיש את חשיבות הדבר.
ללמוד להודות על מה שיש להגיד תודה על מה שיש כשהולכים לישון וכשקמים בבקר אולי בתחילה תתקשה למנות את הדברים אך לאט ובהתמדה תמצא דברים נוספים עליהם כדאי לומר תודה ושהם משמחים אותך.
ללמוד לראות את חצי הכוס המלאה בכל דבר רע יש גם טוב ולהפך כאשר לומדים להכיר בכך השמחה ממלאה את הלב.
ללמוד לקבל החלטות אחד הקשיים שגורמים למתח חרדות וקשיים זה הקושי בקבלת החלטות אמרו חז"ל אין שמחה כהתרת הספק הרעיון הוא לקבל החלטה ולשמוח בה זה ללא ספק מקל ומביא לבריאות נפשית(איך לקבל החלטות במאמר נפרד).
לפתח קשרים חברתיים חברים זו שמחה שמפוגגת בדידות.
והעקר להאמין שאפשר וניתן ללמוד לשמוח ולשנות .אימון טוב יכול לעזור להנות מהחיים ולהיות מאושרים ושמחים. צריך רק לרצות.
פורטל האירועים "מפיקים" נותן לכם פיתרון נוח מהיר ואפקטיבי למציאת ספק לכל אירוע!
פרסמו אצלנו מכרז (בחינם!) ותוך זמן קצר תקבלו רשימה של ספקים בהתאם לצורך הספציפי שלכם (צלמי אירועים, אולמות אירועים, עיצוב אירועים, קייטרינג, ליצנים, הפעלות לימי הולדת ועוד ועוד). הספקים המשתתפים במכרז עוברים סינון קפדני על מנת להבטיח שרק ספקים מקצועיים, אמינים ומנוסים יציעו לכם את שירותיהם. בנוסף, תוכל לראות בחשבונכם את כל הצעות המחיר המתקבלות מהספק, לצפות בכרטיס העסק שלו, לדבר איתו בלוח התקשרות פרטי, לבחור זוכה ואף לדרגו לאחר האירוע.
אז למה אתם מחכים?
הירשמו לאתר עוד היום, פרסמו מכרז ותנו לספקים להילחם עליכם!
http:''''www.mafikim.co.il
ממליצה לכן להכנס לאתר שלי - המדריך המלא לקשירת מטפחות, כ-40 קשירות שונות, טיפים לקשירה, אחסון, כביסה, מטפחות לשבת ולחג ועוד! למה להוציא כסף על ספר כשאפשר לקבל הכל באתר שממשיך להתעדכן?
סטודיו ביתי בגדרה לנשים מלאות ממידה 42 ועד 56 של חולצות , סרפנים, טוניקות ובגד ים- ה"גופי-טייץ". החלה המכירה של בגדי אביב. מחירים מופיעים באתר ליד כל דגם.
בריאות, רחלי
בוקר טוב
מבצע מעניין וחשוב בספריו של גד מאיר שמחוני (משיב בנושא משפחה וחינוך באתר מורשת)
מחבר הספרים:
טיפוח משפחה שלווה - הדרכה להקמת משפחה בריאה ומאושרת.
התפקחויות - סיפור על חיי משפחה תוך התמודדות עם בריאות, ושאלות נוקבות העולות בעם ישראל והדורשות פתרון.
להמריא אל-על - סוג האמון היהודי - אמון אישי יהודי (בדפוס)
שני הספרים הראשונים כעת במבצע:
מחיר כל ספר בודד כולל משלוח 50 ש"ח בלבד. (הנחה של 45% ממחיר הספר המקורי)
הזמנת שני הספרים יחד מחיר של 80 ש"ח כולל משלוח. (הנחה של 20% נוספים)
למזמינים את שלושת הספרים גם יחד (הספר השלישי יגיע בנפרד בעוד כחודש לאחר גמר הדפסתו) עלות שלושת הספרים גם יחד כולל משלוח 110 ₪ בלבד (הנחה נוספת של 28%)
להזמנה דרך הטלפון 050-6585185 או במייל kochavmeir@gmail.com
בברכה,
גד מאיר שמחוני
050-6585185
אומרת ימימה אביטל שכל אחת צריכה להיות מדויקת עם עצמה שלמה ומלאה מחייה כאשר האושר ושמחת החיים שלה הם ובאים מתוכה פנימה. הבעל והילדים הם תוספות טובות ונעימות אך הם לא גורמי האושר שלך "אם הוא מאושר אני מאושרת"-משפט כזה יכול להטיל אחריות רבה ובלתי אפשרית על בעל או ילד ואין בו אמת.
האחריות שלך היא לחייך לאושרך ולשמחתך אל תטילי אשם באף אחד אם רע לך.תתחילי לשנות את עצמך ויהיה לך טוב.
איזהו העשיר השמח בחלקו.
בחלקו בלבד ולא בגל שיש או אין בעל או ילדים.
השמח בחלקו ולא בגלל שיש בריאות או אין בריאות רק בגלל שהוא עצמו מאושר בכל מקרה ובכל מצב.
לא קל - אבל בהחלט אפשרי
אני מחפשת למורה של ביתי מתנת פרידה. היא היתה מורה מחליפה למחנכת שיצאה לחל"ד ועכשיו היא עוזבת.
היא היתה ממש אמא לבנות, מעבר לרק מורה.
תמליצו לי על ספר בבקשה , וגם מאוד הייתי רוצה לרשום לה הקדשה שקשורה לפרידה, אבל לקוחה מהתורה '' גמרא וכד'
תוכלו לעזור לי ?
תודה!!!
נכון שערב שבת עכשיו אך להרבה נשים השבת המתקרבת אינה ברכה אלא יום של סיוט.זה יכול לקרות מכלום מסתם מרק שאינו חם דיו, ממילה שאינה נחוצה, מילד שלא היה טוב כנדרש ואז מתעופפת היד שמכה או מילים קשות ופוגעות .
דעי לך, שאת לא אשמה לאינך אשמה במרק הפושר ולא בילד שמפריע .את אינך ראויה בכל מצב להתנהגות שאינה נאותה כלפייך. כל התנהגות שהיא השפלה ,קללות, חירופים וגידופים ,דרישה של לעשות דברים שאינם לרוחך, כפיה מינית אי מתן כסף או שליטה באמצעותו עלייך כל ,אלו נקראים אלימות ואינך צריכה לסבול זאת. יש היום אמצעים לעזור לך רק תגידי תפני תבקשי עזרה. אל תשארי שם, אל תלמדי את ילדייך לסבול. את לא ראויה לכך וכך גם הם. מגיעים לכם חיים טובים.,
דיאטה היא מושג גרוע מאוד . עצם המחשבה שאסור לי כבר מעוררת את הילד המתמרד שבי וגורמת לו להתנגד.
המקום הוא לגייס את האני שבי למען עצמי. להבין שכשאני אוכלת אני לא מענגת את עצמי אלא מכאיבה לעצמי. אומנם רגעי אולי יש רגיעה ושלווה. אבל לאורך זמן נוצר תסכול כעס על עצמי וכאב. ואת המקום הזה צריך לנקות את לא מכורה לאוכל אלא לכאב שהוא גורם לך .למה את רוצה להכאיב לעצמך? האם לא הגיע הזמן להפסיק?
לא צריך להיכנס לדיכאון אם נפלת בהבטחה מסוג כזה .
נהנת מהאוכל ? מצוין!
מיד לאחר מכן נסי להבטיח לעצמך שוב שעכשיו את משתדלת לא ליפול לפיתויים ואת יורדת במשקל כדי לדאוג לבריאותך ולשמור על הגוף שלך, כי אין לנו חלקי חילוף
בקיצור, נסי לסגל לך דרך חיים בריאה ומאופקת אבל אל תתני לזה להשפיע על מצב רוחך, פשוט נסי שוב.
בהצלחה.
נשים יקרות!
חז"ל אמרו שדירה נאה מרחיבה דעתו של האדם, ואני מתארת לעצמי שכלים נאים הם חלק חשוב מהמראה הכללי של הדירה. רובנו מבלות די הרבה זמן במטבח, אם מרצון ואם מלית ברירה. אבל לא משנה מה הסיבה, החוויה יכולה להיות יותר מהנה עם כלים יפים ואיכותיים. כדאי לבדוק את מגוון כלי הבית של אתר זה ליפות את הדירה ואת החוויה הכללית.
שלום כולם,
כחלק מלימודיי אני כותבת עבודת גמר שנושאה הוא זהותן הדתית של רווקות מהמגזר הדתי-לאומי לעומת נשואות באותו מגזר. אני מחפשת נשים בנות 25 עד 35, נשואות ורווקות כאחת, שמגדירות את עצמן כדתיות-לאומיות ולא חזרו בתשובה, על מנת שיענו על השאלון שנמצא בקישור המצורף.
אשמח אם תוכלו לפרסם את הקישור לשאלון בין חבריכם, זה יעזור לי מאוד.
הנה הקישור: http:''''aghadas.somee.com''
זה הזמן לכל ההחלטות והקבלות שקיבלת בתפילה. להיות רגועה יותר לרזות לקיים עוד מצוות. להתייחס לעצמי באהבה וגם לסביבה.
הרבה החלטות היית כ"כ נלהבת בטוחה ביישום ופתאום פושטת בך עייפות ואת אומרת לא היום מחר. מוכר?
אם כן כדי שלא תגיעי לראש השנה תשע"בותגלי שכלום לא קרה רצוי להבין שהרבה החלטות ''0 מעשים.
בחרי משהו אחד לא גדול ובומבסטי אלא קטן למשל אם את רוצה להתחזק מבחינה דתית תתחילי להקפיד על קיום מצווה אחת כמו נטילת ידיים כאשר היא תהפוך לטבע שני תוסיפי עוד אחת.אם את מרגישה לא טוב עם עצמך תתחילי לעשות משהו אחד למען עצמך שעושה לך טוב.משהו קטן כשהוא יהפוך להרגל תוסיפי עוד אחד .ככל שהמשימה נראית לך ברת ביצוע כך תצליחי לבצעה בכיף ובקלות ולא תתיאשי בדרך.
אשמח לסייע טלפונית למי שמעונינת ובנוסף סדנת אימון להעצמה והתחברות לעצמךנפתחת.. הסדנא בת 5 מפגשים . קבוצה של 5 נשים
. לפרטים נוספים טלי גרברציק מורה לקואצינג והעצמה עובדת סוציאלית קלינית .
מומלץ . טלפון:0523310093