|
|
ספר חדש על הרבי מפיסצנא
-
חסיד
- (16:01)
20/07/2010
|
ספר חדש על תורתו של הרבי מפיסצנא, מחבר הספרים 'אש קודש' ו'חובת התלמידים', על ידי רון וקס.
הספר נקרא "להבת אש קודש" ויצא בהוצאת מכללת הרצוג.(360 עמודים)
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הורדת מוזיקה תוכנות סרטים משחק
-
llektor
- (07:19)
07/04/2010
|
http:''''lektor.co.il
צפייה סרטים ישירה אונליין,צפייה ישירה סרטים,ישירה סרטים צפייה,סרטים ישירה צפייה,סרטים צפייה ישירה
מאגר ענק של מאות הסרטים החדשים ביותר! סרטים לצפייה ישירה , , צפייה ישירה בסרטים, סדרות לצפייה ישירה, סרטים חינם, סרטים לצפיה,פורנו טלוויזיה באינטרנט צפייה ישירה אינטרנט, טלוויזיה סקס צפייה ישירה, טלוויזיה באינטרנט ארוטי צפייה ישירה סרטים און ליין,ערוצי טלוויזיה באינטרנט חינם סקס,הורד ספר התאוריה החדש לרכב 2009, ספר תאוריה חדש,
הורדת מוזיקה תוכנות סרטים משחקים חינם
הורדת מוזיקה, תוכנות, סרטים, משקים
הורדת מוזיקה,הורדת תוכנות,הורדת משחקים, ללא תשלום
הורדות משחקים באינטרנט,הורדות באינטרנט תוכנות,הורדות באינטרנט מוסיקה,הורדות באינטרנט MP3,הורדות באינטרנט וידאו היכרויות באינטרנט צפייה סרטים אונליין בחינם
Megavideo לצפות סרטים ללא הגבלות
|
|
קישורים מומלצים
:
|
|
Megavideo לצפות סרטים ללא הגבלות
|
http://www.lektor.co.il
|
|
סרטים ישירה צפייה
|
|
|
הורדות באינטרנט MP3
|
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
אתר חדש "חידוש"...
-
דביר
- (12:01)
18/03/2010
|
האתר חידוש שם לו למטרה להרבות תורה ולהאדירה. האתר מאפשר לכל אחד ואחת לשמור ולשתף אלפי אנשים בתורתו,
אפשר ורצוי להוסיף סיכומים בתנ"ך תושב"ע, מאמרים וכדו'
חשוב להצטרף ולהוסיף חומר...
|
|
קישורים מומלצים
:
|
|
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
|
|
חסר מידע
-
לי
- (09:35)
28/03/2010
|
|
תודות על העזרה. יש בידי את גליונות כ'ג וכ'ד של "היכל הבעש'ט". אין שם את השמות של בני משפחתי. מאחר וידוע לי בוודאות שיש קשר לבעש'ט חשבתי שאוכל למצוא מקור מקיף יותר או מומחה איתו אוכל להתייעץ. במידה ויש רעיון, אשמח מאד לקבלו. תודה
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
שבעה בעטלרס
-
שלומציון
- (00:59)
21/12/2009
|
|
אני עושה עבודה על ה'חידוש' של ר' נחמן הן ביצירה התורנית והן ביצירה הספרותית דרך עיון ב'שבעה בעטלרס' אשמח להפניה לחומר שעוסק בסיפור עצמו או ב'סיפוריות' הכללית של ר' נחמן. וכן בחידוש הפילוסופי שלו. תודה
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
|
|
איתך
-
שלומציון
- (00:55)
21/12/2009
|
אני תלמידת המכללה בבית וגן בחוג לספרות, ואני צריכה לעשות עבודה על ר' נחמן כפורץ דרך. אני עוד לא כתבתי כלום אך הרעיון שיש לי הוא לכתוב על החידוש שבתורותיו ויצירותיו דרך עיון ב'מעשה משבעה בעטלרס'. כללו של דבר, לדעתי תבחרי ספור או שניים (ע"פ קריאה כמובן, וכן כאלה שכתוב עליהם הרבה ושהם אב טיפוס לרעיונות ולסגנון של ר' נחמן) ותנסחי את שאלת המחקר באופן ספציפי אליהם ודרכם תרחיבי על אופן הכתיבה שלו.
אני ממש אשמח לשמוע ממך על חומרים שמצאת וכו' ואשמח להעביר אלייך גם ברגע שיהיה לי משהו כתוב. אם נראה לך אז:shlomzion@shoresh.org.il
0523003947
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
ספרים חדשים על הוראת הסיפור החסידי של ד"ר דינה לוין
-
ד"ר רון וקס
- (22:15)
10/09/2009
|
כל מי שעוסק בהוראת הסיפור החסידי כדאי לו להכיר את שני ספריה החדשים של ד"ר דינה לוין הנקראים "הסיפור החסידי", בהוצאת החוג לספרות במכללה ירושלים. ישר כוח לדר' לוין על פועלה החשוב להפצת הוראת הסיפור החסידי במסגרת תוכנית הלימודים בבתי הספר.
הספרים עוסקים בדרכי ההוראה של הסיפור החסידי ועיצובם הספרותי והרעיוני.
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
|
|
|
אומן ראש השנה הבהרה
-
תנו חיוך
- (10:19)
16/08/2009
|
בס"ד
לכל ידינו היקרים.
רבי נחמן ידע כל מב שיקרה עד שיבוא משיח והראיה מגילת הסתרים שהוא כתב (אפשר לעיין בספר של פרופסור צבי מרק בהוצאת או' בר אילן).
ואע"פ רבינו אמר בפירוש שדווקא שם הוא רוצה להיקבר כי זה המקום שמוכן לו מששת ימי בראשית.
בנוסף רבינו לקח 2 עדים שהיו צדיקים ועובדי ה' לעדות על העניין שהוא יעשה תיקון (אני יודע שקשה לכם עם זה אבל מה לעשות אנחנו פגומים בפגם הידוע אז תפסיקו להתבייש) למי שיבוא ויקרא את ה10 מזמורים ויתן פרוטה לצדקה. ושצדיק אומר משהוא בעולם הזה ועוד לוקח עדים אם הוא לא יעמוד בזה הוא "יחסתבך למעלה".
רבי אברהם בר נחמן המנהיג של החסידות לפני כ70 שנה היה גר בארץ ישראל (וקירב הרבה את הרב קוק לספרי ותורות רבינו עד שהרב לא הפסיק להתפעל מגדלותו) ולמרות שהיה גר בארץ ישראל היה נוסע כל ר"ה לאומן (יוצא משבועות בספינה מיפו וחוזר בחנוכה ובכך הוא נתן הוראה משמעית שהעניין תקף לא משנה איפה אתה גר ובטח בארץ ישראל.
ולסיום רבינו הקדוש אמר שיש דברים שהוא לא יכול לתקן בשאר השנה אלא רק בראש השנה וידוע שהוא התכוון לפגם הידוע .
ומכיוון שכולנו לצערינו נגועים בעניין הזה אז עד שיש צדיק שמבטיח דבר כזה שהוא יעזור לך למעלה מי לא יחטוף את זה בשני ידיו .
ובחוש רואים שהנסיעה גודלת משנה לשנה והחיזוק הרוחני שיש שם הוא לאין ערוך ואלפים חוזרים בתשובה שם אז בבקשה תפסיקו להציק בנושא . אם יש עוד יהודי שמתקרב מה זה משנה באיזה דרך העיקר שהוא חוזר לה' יתברך . תנו חיוך.
|
|
קישורים מומלצים
:
|
|
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
|
תיקון טעות
-
מאיר פרץ
- (00:40)
19/11/2009
|
בסד נ נח נחמ נחמן מאומן
העניין הוא שמי שיבוא ומכאן והלאה יתקן את דרכו ולא ישוב לסורו אז מובטח לו מהרב,
אך מי שבא לאומן לשם תיקון הפגם ,ובשובו ממשיך ,מה הועיל התיקון ?על כן השמרו ותתחזקו שזה דבר נורא ואיום ומי שיעלה מבלי לעשות תשובה ,אוי אוי אוי,ואני יודע על בשרי ,מה עברתי ומה אני עובר ,אני מבטיח לכם בהן צדק שאני במצב שלי 22 שנים
והיום אים היו אומרים לי הרי לך מלכות שליט יחידי על מלייארדי אנשים וכל הכסף והזהב שבעולם לך הוא, לא הייתי מסכים,ואני לא מסודר כלכלית ולא עובד ונעשתי נכה,ולא הייתי מסכים וזה סבל כאן בארץ מה למעלה שאומרים כל הסבל של החיים האלא אינם משתוים לסבל של שעה שם ,תנו דעתכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
תרומת איברים
-
זהבה
- (11:49)
05/08/2009
|
ב"ה
שלום רב.
ברצוני לעורר את תשומת ליבכם לנושא הכאוב של השתלת איברים וזאת משום שרק 20% ממשפחות התורמים הפוטנציאלים מסכימות ל''''איסוף'''' איברים נחוצים מאברי הנפטרים. הרי זו הצלת נפשות ממש וכל המציל נפש אחת.....
בארץ, ארגון אדי מנפק כרטיס כך שבמקרה של מוות מוחי בלתי הפיך ולא ניתן לטיפול בעליל, חס ושלום על אף אחד. אבל במקרה כזה ניתן יהיה לקבל איברים כגון, לב, ריאות, כבד, כליות, קרניות ולבלב אשר יצילו נזקקים רבים וזאת, ללא גרימת צער נוסף למשפחות הנפטר בזמן כל כך עצוב.
אני עצמי שוכבת למעלה משנה ומתוכה כ5 חודשים בביה”ח, ומחכה להשתלת לב ועדיין אין.
מספר הטל. של אדי 03-8957369 ובכרטיס ישנו מקום לסימון במידה ומעוניינים שרב מוסמך גם יאשר את המות. כתובת הדוא"ל שלי: zehavasho@walla.com
זהבה.
|
|
קישורים מומלצים
:
|
|
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
החידא וולוזין
-
דברי הימים
- (12:28)
29/06/2009
|
|
אני מחפש קשר כל שהוא בין החידא זצ"ל לבין רבי חיים מוולוזין פגישה התכתבות, התכתבות עים תלמידהם או כל קשר אחר תודה
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
כתר שם טוב
-
מורן
- (23:41)
25/06/2009
|
|
מחפש אדם שוכל לסייע לי בקריאה והבנה של כתר שם טוב. כמו כן - עד כמה ספר זה משקף נאמנה את דברי הבע"שט?
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
רבי צבי הירש מליסקא
-
ענת
- (14:56)
14/06/2009
|
לקראת טיול שורשים
מחפשת חומר על רבי צבי הירש מליסקא (שהוא סבא רבא של סבתא שלי)
מצאתי קצת באנציקלופדיה דעת אבל לא מספיק
אני צריכה חומר בעברית
מי שיש לו רעיון - אשמח לשמוע
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אין שום קשר משפחתי בין לייזר ל"אור פני משה"
-
אברהם
- (09:47)
26/04/2010
|
שלום
מחבר ספר "אור פני משה" היה רבי משה מפשעווארסק ששם משפחתו אינו ידוע לי.
הוא חי בתקופת החוזה מלובלין, ובזמנו היה עוד צדיק בשם רבי משה שגם הוא התגורר בפשעווארסק, דבר זה חשוב לדעת כאשר מקבלים מידע מסוים על "רבי משה מפשעווארסק" שצריך לדעת למי הכוונה.
לפני כך וכך שנים (הרבה אחרי שרבי משה נפטר) התפרסם ברחבי גאליציה צדיק בשם רבי יצחק (הידוע בכינויו רבי איציקל) מפשעווארסק, שם משפחתו היה גבירצמן, לא היה קשר משפחתי בינו לבין ר"מ הנ"ל. בשנות השואה היה תקופה מסויימת בסיביר ואחרי השואה התגורר באנטווערפן שבבלגיה.
הוא נפטר לפני כ30 שנה, ואחריו הנהיג חתנו רבי יעקב (הידוע בכינויו רבי יענקלע), שם משפחתו היה לייזער, אך גם בינו ובין רבי משה הנ"ל לא היה קשר משפחתי.
כיום מכהן בנו רבי לייביש כאדמו"ר מפשעווארסק באנטוורפן.
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
חומר לפרויקט חינוכי - התפילה בחסידות
-
אמיתי
- (15:11)
04/05/2009
|
אני מחפש רעיונות וחומרים לחמישה-שישה שיעורים בנושא התפילה בחסידות. אני רוצה להתמקד בכמה דמויות מרכזיות כדוגמת הבעש"ט, המגיד, ר'''' אלימלך ואולי ר'''' נחמן. הנושאים עד עתה שיש לי הם: מעמדה של התפילה, על מה מתפללים ואיך מתפללים. אשמח מאוד לנושאים נוספים ולרעיונות לפסקאות ומאמרים שידברו אל תלמידים בכיתה י-יא
תודה!!
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
|
|
|
התפילה בחסידות
-
יהודה
- (09:26)
17/05/2009
|
בס"ד
יש להגדיר את ההבדל בין תפילה לתורה עיין כבר בכוזרי שמדבר על התפילה של החסיד.
הבעש"ט
הסיפורים מופיעים באתר צעירי חב"ד בנושא יום כיפור.
תפילת היתום שנתן המחזור
תפילת הקוקריקו
תפילת הא, ב
תפילת האיש את כל הסידור סיפורי חסידים לנוער חלק א
ועוד ריבוי סיפורים המדגישים את התפילה התמימה והפשוטה שדווקא היא התקבלת יותר מהתפילה הנאמרת כשיגרה
המגיד
סיפור בעל התניא למה בחר ללמוד במעזריטש ולא בווילנא כי במעזריטש לומדים איך להתפלל ובווינא לומדים ללמוד וללמוד אני קצת יודע אבל להתפלל אני לא יודע עיין אוצר סיפורי חב"ד
דור שלישי בעל התניא
עיין בכרם חבד כרך ד מונדשיין תיק החקירה לבעל התניא שהיה סביב נושא החסידות והדגש על התפילה.
ובכלל כל עיקר החסידות הוא על התפילה ובוודאי תפתח ספרי חב"ד ותמצא שכל ענין החסידות הוא לזכות להתפלל.
|
|
הוספת תגובה
|
|
|
|
מקרא
: |
 -
הודעה חדשה
|